(Itse)myötätuntokulttuuri varhaiskasvatuksessa

Alkaa: 24.8.2022 12:30
Päättyy: 24.8.2022 15:30
Ilmoittautuminen alkaa: 8.6.2022 10:00
Ilmoittautuminen päättyy: 23.8.2022 23:59
Aihe: Varhaiskasvatus
Tapahtumatyyppi: Webinaari
Maakunta: Koko Suomi
Järjestäjä: Itä-Suomen aluehalllintovirasto

Koulutuksen kuvaus: 

Koulutuksessa esitellään (itse)myötätunnon ja myötätuntokulttuurin merkitystä laadukkaan varhaiskasvatuksen toteuttamisen edellytyksenä niin teoreettisesti kuin konkreettisten esimerkkien kautta. Lisäksi perehdytään, millainen merkitys yksittäisellä työntekijällä on myötätuntokulttuurin mahdollistajana sekä myötätuntoisen työyhteisön jäsenenä. Itsemyötätuntoa tarkastellaan omien kokemusten kautta ja osallistujat saavat kokreettisia keinoja, miten harjoitella itsemyötätuntoa haasteiden aikana. Koulutus innostaa osallistumaan ja antaa työkaluja päiväkodeissa toteutettavaan myötätuntokulttuurin kehittämistyöhön.

Kouluttajista:

Katja Sirvio on opetus- ja kasvatusalan henkilöstön työhyvinvoinnin asiantuntija, varhaiskasvatustyön tutkija, yliopistonopettaja sekä hakuväylävastaava varhaiskasvatuksen opettajakoulutuksessa Kokkolan yliopistokeskuksella. Katjaa kiinnostaa selvittää, miten varhaiskasvatuksen laatua voidaan vahvistaa kehittämällä työyhteisöjä itsemyötätuntoisemmaksi. Koulutukseltaan Katja on kasvatustieteiden maisteri ja varhaiskasvatuksenopettaja. Parhaillaan hän työstää väitöskirjaa varhaiskasvatuksen opettajien ammatin pitovoimasta.

Linda Nurhonen on opetus- ja kasvatusalan toimintakulttuuriin keskittynyt asiantuntija, varhaiskasvatustyön tutkija sekä yliopisto-opettaja Tampereen yliopistossa. Linda on kiinnostunut siitä, miten varhaiskasvatuksen myötätuntoista toimintakulttuuria kehittämällä voidaan vaikuttaa sekä työyhteisön että lasten hyvinvointiin. Koulutukseltaan Linda on kasvatustieteiden maisteri ja varhaiskasvatuksenopettaja sekä musiikkipedagogi.

Kohderyhmä: 

Webinaari on suunnattu varhaiskasvatuksen henkilöstölle.

Koulutus on osallistujille maksuton. 

Muut tiedot: 

Webinaaria ei tallenneta.

Osallistujamäärä on rajoitettu. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisesta lähetetään sähköpostiin vahvistusviesti, joka sisältää linkin webinaariin.

Vastuuhenkilöt ja järjestäjät: 

Ylitarkastaja Tanja Tiainen, p. 0295 016 497, tanja.tiainen(at)avi.fi