Mikä siinä syömisessä on niin vaikeaa? - tietoa kasvattajille syömishäiriöistä, syömisen oireilusta ja syömishäiriömyönteisestä kulttuuristamme

Alkaa: 4.10.2022 9:00
Päättyy: 4.10.2022 11:30
Ilmoittautuminen alkaa: 19.4.2022 10:00
Ilmoittautuminen päättyy: 4.10.2022 9:00
Aihe: Opetus, Nuoriso
Tapahtumatyyppi: Webinaari
Maakunta: Koko Suomi
Järjestäjä: Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

Tapahtuman kuvaus: 

Lasten ja nuorten ylipainoa on ehkäistävä, mutta muista, että jokainen keho on arvokas sellaisena kuin se on. Suurin osa lapsista syö liikaa sokeria, mutta ethän arvota ruokia terveellisyyden tai lihottavuuden perusteella. Neljä viidestä nuoresta ei liiku tarpeeksi, mutta huomioi, että urheilijoilla on lajista, tasosta ja sukupuolesta riippumatta kohonnut riski sairastua syömishäiriöön.

Kulttuurimme on täynnä ristiriitaisia viestejä liittyen syömiseen, liikkumiseen ja omaan kehoon. Mitä tästä kaikesta pitäisi ajatella ja miten terveydestä ja hyvinvoinnista voi puhua vastuullisesti? Mitä kaikkea syömishäiriö tarkoittaa ja miten koulussa työskentelevä voi auttaa syömishäiriöön sairastunutta? Onko ruokaa, kehoa ja mielenterveyttä kunnioittava hyvinvointipuhe vain syömishäiriöön sairastuneiden yksinoikeus vai voisiko syömishäiriösensitiivisyys olla hyväksi ihan jokaiselle?

Syömishäiriöistä, syömisen moninaisesta oireilusta ja syömishäiriömyönteisestä kulttuuristamme kouluttavat Syömishäiriöliiton asiantuntija, laillistettu ravitsemusterapeutti ja fysioterapeutti Katri Mikkilä sekä kokemuspuhuja Johanna Rapo.

Tapahtuman tavoite ja kohderyhmä: 

Webinaarin tavoitteena on antaa perustietoja syömishäiriöistä lasten ja nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille opetus- ja kasvatusalan ammattilaisille.

Ohjelma: 

Ohjelma koostuu asiantuntijapuheenvuoroista sekä keskusteluista kokemuspuhujan kesken. Webinaarin puolessa välissä on lyhyt tauko.

Muut tiedot: 

Tapahtumaa ei tallenneta. Samansisältöinen tapahtuma järjestetään 6.9. klo 9-11.30. Voit ilmoittautua tapahtumaan tämän linkin kautta.

 

Vastuuhenkilö(t) ja järjestäjä(t): 

Tapahtuman yhteyshenkilö: ICT-pedagogi Simo Marttinen
Ilmoittautumisen yhteyshenkilö: koulutussihteeri Pirjo Jämsen-Ahonen
[email protected]