Lapsen stressi ja sen vaikutus oppimiseen

Starttid: 2021-12-08 12:30
Sluttid: 2021-12-08 15:30
Anmälningen öppnas: 2021-10-14 10:00
Anmälningen stängs: 2021-12-06 16:30
Ämne: Undervisning
Format: Webbinarium
Landskap: Hela Finland
Arrangör: Regionförvaltningsverket i Södra Finland

Tervetuloa Etelä-Suomen aluehallintoviraston järjestämään webinaariin

Lapsen stressi ja sen vaikutus oppimiseen

keskiviikkona 8.12.2021 klo 12.30-15.30

Koulutus on suunnattu perusopetuksen opetushenkilöstölle ja muille aiheesta kiinnostuneille.

Lapset saavat ärsykkeitä sekä ulkopuolelta että sisäisesti jatkuvasti. Oppiminen koulussa tuo omat haasteensa, mikä voi vaatia toisinaan lapselta paljon paineensietokykyä ja sosiaalisten taitojen hallintaa. Informaatiotulva ja sen mukana tuomat turvattomuuden tunteet liittyvät nykyajan lapsuuteen eri tavoin kuin aiemmin.

Haasteen ollessa sopiva, toimintakyky ja tunne hallittavuudesta säilyvät. Hyödyllinen stressi on lyhytkestoista ja lisää henkistä sekä fyysistä toimintakykyä. Jos haaste on liian suuri, stressin määrä voi olla liiallinen. Stressaantuminen pitkittyvänä ilmiönä häiritsee myös oppimista ja muistamista.

Usein stressi mielletään ennemmin aikuisten kokemaksi ja tämän vuoksi lapsen kokemaan stressiin ei osata kiinnittää tarpeeksi huomiota. Tervetuloa mukaan kuulemaan miten oppimista voi tukea ja miten oppilaan stressinhallinnan taitoja voisi tukea. Koulutuksen sisältö sopii hyvin pohdittavaksi parin kanssa.

Koulutuksen asiantuntijana toimii professori ja aivotutkija Minna Huotilainen. Huotilainen on Tkt, Kognitiotieteen dosentti ja toimii Helsingin yliopiston kasvatustieteen professorina. Hän tekee tutkimusta oppimiseen, työelämään ja aivojen hyvinvointiin liittyen.

Koulutus on maksuton.

Lisätietoja: Ann-Christin Mitts, [email protected]