VIHAPUHEESTA DIALOGIIN

Starttid: 2021-05-06 12:00
Sluttid: 2021-05-06 16:00
Anmälningen öppnas: 2021-03-22 10:00
Anmälningen stängs: 2021-05-04 15:00
Ämne: Undervisning
Format: Webbinarium
Landskap: Hela Finland
Arrangör: Regionförvaltningsverket i Södra Finland

Tervetuloa Etelä-Suomen aluehallintoviraston ja Plan International Suomen Globaalikoulun järjestämään tilaisuuteen (Microsoft Teams)

torstaina 6.5.2021 klo 12.00-16.00 (sis.tauot)

Koulutuksen kohderyhmänä ovat kasvattajat kaikilta asteilta. Koulutus sopii myös muille lasten ja nuorten parissa työskenteleville.

Vihapuheesta on tullut voimistuva ilmiö, johon lapset ja nuoret törmäävät arjessaan. Miten vihapuhetta voi käsitellä nuorten ja lasten kanssa tavoilla, jotka lisäävät erilaisten maailmankuvien ymmärtämistä, empatiaa ja ihmisten välistä dialogia? Koulutuksessa opit, mitä vihapuheella tarkoitetaan, miksi vihapuhe ei kuulu sananvapauden piiriin ja miten yhteiskunnan valtarakenteet vaikuttavat vihapuheen taustalla. Tutustut lisäksi osallistaviin ja toiminnallisiin menetelmiin, joiden avulla vihapuheeseen voidaan kehittää ratkaisuja yhdessä nuorten kanssa.

Koulutus toteutetaan Microsoft Teamsissa. Verkkokoulutus on vuorovaikutteinen ja osallistava, ja siihen kuuluu pienryhmätehtäviä ja -keskusteluja. Pääset koulutuksessa kokeilemaan käytännössä menetelmiä, joita voit soveltaa omassa opetustyössäsi. Koulutuksessa hyödynnetään Plan International Suomen julkaisua:

Vihapuhe-koulutusmateriaali

Kouluttajat: Leena Honkasalo, globaalikasvatuksen asiantuntija, Plan International Suomi ja Elina Tolonen, tutkija, Tampereen yliopiston tutkimuskeskus COMET

Ilmoittautumissivulla tarkempi kutsu ja ohjelma liitteenä!

Koulutus on osallistujille maksuton!