(Itse)myötätuntokulttuurin kehittäminen varhaiskasvatuksessa (johtajat)

Starttid: 2022-08-23 12:30
Sluttid: 2022-08-23 15:30
Anmälningen öppnas: 2022-06-08 10:00
Anmälningen stängs: 2022-08-22 23:59
Ämne: Småbarnspedagogik
Format: Webbinarium
Landskap: Hela Finland
Arrangör: Itä-Suomen aluehalllintovirasto

Koulutuksen kuvaus: 

Koulutuksessa esitellään (itse)myötätuntoon ja myötätuntokulttuuriin liittyvää tutkimustietoa konkreettisten esimerkkien kautta. Lisäksi perehdytään johtajan rooliin myötätuntokultuurin tukijana ja kehittäjänä. Osallistujat saavat uusia näkökulmia, miten nämä ovat yhteydessä laadukkaan varhaiskasvatuksen toteutumiseen. Johtajan roolia tarkastellaan myös myötätuntoisen työyhteisön tukijan kautta sekä osoitetaan, mikä merkitys myötätuntoisella työyhteisöllä on. Itsemyötätuntoa tarkastellaan omien kokemusten kautta ja osallistujat saavat kokreettisia keinoja, miten harjoitella itsemyötätuntoa haasteiden aikana. Koulutus luo pohjaa ja antaa työkaluja päiväkodeissa toteutettavaan myötätuntokulttuurin kehittämistyöhön niin yksilöllisellä kuin yhteisölliselläkin tasolla.

Kouluttajista:

Katja Sirvio on opetus- ja kasvatusalan henkilöstön työhyvinvoinnin asiantuntija, varhaiskasvatustyön tutkija, yliopistonopettaja sekä hakuväylävastaava varhaiskasvatuksen opettajakoulutuksessa Kokkolan yliopistokeskuksella. Katjaa kiinnostaa selvittää, miten varhaiskasvatuksen laatua voidaan vahvistaa kehittämällä työyhteisöjä itsemyötätuntoisemmaksi. Koulutukseltaan Katja on kasvatustieteiden maisteri ja varhaiskasvatuksenopettaja. Parhaillaan hän työstää väitöskirjaa varhaiskasvatuksen opettajien ammatin pitovoimasta.

Linda Nurhonen on opetus- ja kasvatusalan toimintakulttuuriin keskittynyt asiantuntija, varhaiskasvatustyön tutkija sekä yliopisto-opettaja Tampereen yliopistossa. Linda on kiinnostunut siitä, miten varhaiskasvatuksen myötätuntoista toimintakulttuuria kehittämällä voidaan vaikuttaa sekä työyhteisön että lasten hyvinvointiin. Koulutukseltaan Linda on kasvatustieteiden maisteri ja varhaiskasvatuksenopettaja sekä musiikkipedagogi.

Kohderyhmä: 

Webinaari on suunnattu kaikille esihenkilöille varhaiskasvatuksessa.

Koulutus on osallistujille maksuton. 

Muut tiedot: 

Webinaaria ei tallenneta.

Osallistujamäärä on rajoitettu. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisesta lähetetään sähköpostiin vahvistusviesti, joka sisältää linkin webinaariin.

Vastuuhenkilöt ja järjestäjät: 

Ylitarkastaja Tanja Tiainen, p. 0295 016 497, tanja.tiainen(at)avi.fi